Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2014 10:40 - Уестингхаус изобличава Драгомир Стойнев в лъжа.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3660 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 03.08.2014 12:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди два дни (01/08/2014г.) беше съобщено за подписаното акционерно споразумение между американо-японската компания Уестингхаус (Westinghouse) и Български енергиен холдинг (БЕХ), за изграждане на 7-ми блок в АЕЦ "Козлодуй", по технологията АР-1000. Ето официалното съобщение за това събитие от страна на българската страна:

image

Твърдението, че споразумението ще влезе в сила едва след одобряването му от следващото правителство след това беше повторено стотици, ако не и хиляди, пъти от министъра на енергетиката в оставка Драгомир Стойнев.
Ето и официалното съобщение за събитието и от страна на Уестингхаус:

image

Ключовата дума в декларацията на английски е "oversight". Вижте нейния изчерпателен превод:

image

Да виждате тук синоним на думата "одобрение"? Поскоро ще се "грижи" схемата да се развива безпроблемно?
А това, че от следващото правителство не зависи нищо, т.е. то няма да създава никакви пречки, за прокарването на това антинародно престъпление се потвърждава от декларацията на директор Дани Родерик, за проведени разговори с лидерите на ГЕРБ, БСП, ДПС и Реформаторския блок. (
Станаха ясни абонатите за ядрената ясла през идния сезон!). По ирония на съдбата единствено от БКП/БСП надават вой на недоволство, по повод споразумението (най-креслив по сценарий се падна да бъде старши-лейтенат от Държавна сигурност Таско Ерменков, втора цигулка - Р. Овч., трета - Дъбов и т.н.) за да се имитира "противоборство". Но останалите три "партии" (разбирай - престъпни групировки) мълчат. В същото време социолозите сочат провал на БКП/БСП на "изборите" през октомври, което автоматично превръща "мълчанието на агнетата" в съгласие. Глупавите въпроси, които спорадично задава лицето Бойко Борисов (единствено и само той от ГЕРБ), по повод на проекта не влизат в сметката, заради тяхната абсолютна абсурдност, като например, че щели сме да караме ядрения боклук от отработилото американско гориво в Германия с ... влакове!!!! (Същото лице преди години щеше да учи ядрен синтез (!!!) (реакторите работят на принципа на верижната реакция на деление на ядрата, което е обратното на синтеза) и след това лично да пуска спрените блокове 3 и 4 в Козлодуй. Сега сигурно ще кара влака за Германия?)

Но още по любобитно е другото твърдение в заявлението на Уестингхаус, че тяхната технология АР-1000 е била избрана след проучване и в условието на "конкурентен търг"!!! Само дето никой не знае, кои са били другите конкуренти, кога, къде и как се е провел въпросния търг и, защо неодобрените компании не протестират, както обикновено става!?

Основната и най-точна характеристика на ЗЛОТО е ЛЪЖАТА! А и двете страни в престъплението ви/ни уверяват, че правят нещо за наше ДОБРО? вЕрвайте им!

За финал още една тлъста лъжа на лицето Стойнев. През последните дни той многократно повтаряше и, че държавата няма да плаща нищо за този проект. На практика, обаче, само до сега са похарчени вече много милиони лева държавни пари, на държавното предприятие АЕЦ "Козлодуй" ЕАД. Минимум 4 милиона, от които около 2.5 за Доклад за оценка за въздействие на околната среда (ОВОС) и около 1.5 - за избор на площадка. В тази сума не влизат парите за екипа на българската страна от споразумението "АЕЦ -Козлодуй - Нови мощности", а също така и други поръчки и плащания, за които още не знаем. Тези пари вече се "разпръскват" по сметките ви зат ток, цената на която се очаква да се вдигне от есента.
Честито!

Още по темата:


Появата на "опозицията" на 7-ми блок потвърждава прогнозния сценарий.

Г. К.




Гласувай:
7



1. bliz - Поздравления!
03.08.2014 10:59
Вашите материали са винаги интересни и обосновани! Не се отказвайте да давате гласност на тези проблеми!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9872196
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930